Bitcoin-prijs aan de rand van een meerjaarlijkse stierenloop

Gisteren overwon Bitcoin (BTC) de aanzienlijke weerstand bij $12K om een gestage opleving op gang te brengen. In de volgende sessies kreeg de koningsmunt vaart en schommelde zelfs boven de weerstand in de buurt van $12.200 om een nieuwe maandelijkse high te vormen op $12.479.

De Bitcoin-prijs consolideert de winsten net onder het $12.400 steunniveau tegen de huidige prijs van $12.232. Na gebroken te zijn boven cruciale weerstandsniveaus, ziet BTC er klaar voor uit om een stijging te zien naar de bovenkant.

BTC staat aan de rand van een enorme rally.

Volgens een tweet van analist „Vortex“, wijzen verschillende tekenen op de start van een nieuwe meerjarige stierloop in de BTC-markt.

Ten eerste heeft de hash rate van de BTC-blokketen een nieuwe ATH geraakt naarmate meer mijnbouwbedrijven overschakelen op zeer efficiënte hardware. Volgens de analyse van digital asset manager en cryptoanalist Charles Edwards wordt de toegenomen mijnbouwactiviteit historisch gezien in verband gebracht met BTC-prijsrally’s op macroschaal.

Ten tweede hebben de beurzen hun inspanningen opgedreven om de nieuwste BTC-schaaltechnologie, bekend als Segregated Witness (SegWit), over te nemen. Vortex beweert dat deze technologie de blokketen in staat stelt om meer transacties te verwerken, waardoor gebruikers in Bitcoin kunnen handelen tegen lagere kosten.

Een ander duidelijk teken dat wijst op een dreigende BTC-piek, zijn de gegevens van de laatste Google-trends die een opleving in Bitcoin-gerelateerde zoekopdrachten laten zien.

Deze vernieuwde interesse in de vlaggenschipcrypto is deels toe te schrijven aan het feit dat celebrity-handelaar Dave Portnoy de crypto binnenkwam met een aankoop van maar liefst $200K BTC. Hij heeft de munt ook actief gepromoot bij meer dan 1,7 miljoen mensen die zijn investeringsbeslissingen volgen.

Bovendien heeft het nieuwe stimuleringsbeleid van de Corona Millionaire enorme hoeveelheden geld in de economie gepompt, waardoor meer investeerders de BTC-markten zijn binnengedrongen op zoek naar een dekmantel tegen de stijgende inflatie.

Ten slotte hebben de crypto-markten een aanzienlijke stijging van de investeerders „HODLing“ hun BTC gezien, met als gevolg dat ongeveer 63% van alle BTC’s in een jaar niet in beweging komen. Deze trend werd voor het laatst gezien in het begin van de 2015-2017 bull run, die de BTC-prijs tot $20K dreef.

Waar zou de BTC-prijs naartoe kunnen gaan?

Volgens de onderstaande grafiek vormt zich momenteel een kritisch bullish flag patroon met een weerstand in de buurt van $12.380.

Deze formatie geeft aan dat de bitcoin-prijs een nieuwe stijging zou kunnen zien als de asset boven de vlagweerstand en het $12.400 niveau breekt.

Een beweging boven de $12.4K zou ’s werelds toonaangevende digitale asset naar de onmiddellijke weerstand in de buurt van $12.500 kunnen drijven.

Als de stieren BTC boven de $12.500 tanken, zal het resulterende momentum waarschijnlijk de deuren openen voor een opleving naar $13K in de komende sessies.